Something old, something new. Something borrowed, something blue…

Nee, deze blog gaat niet over trouwen, al doet de titel dat misschien wel vermoeden. Wat kun je dan wel verwachten: de 1e blog van Sqribox. Nieuwe naam, nieuw merk, nieuwe dienstverlening en bovenal: gloednieuwe methodiek voor verankering van verandering.

Zo nieuw dat het misschien wel handig is om in deze eerste blog eerst eens uit te leggen wat Sqribox is en waar het voor staat.

Bloed, zweet en tranen…

Kun jij je nog herinneren hoe het was toen je voor het eerst autorijles kreeg? Of zwemles? Of de eerste keer dat je op de fiets stapte? Waarschijnlijk vond je het spannend en heb je het gaandeweg moeten leren. Ik kon het allemaal in elk geval niet meteen. Het vergde heel wat oefening en herhaling voordat ik het goed onder de knie had en alles automatisch ging. Vaak kost het aanleren van iets nieuw flink wat bloed, zweet en tranen.

Dat geldt ook voor het veranderen van gedrag en overtuigingen. Omdat je dan afscheid moet nemen van oude overtuigingen en daarvoor nieuwe in de plaats wilt zetten, is dit misschien nog wel lastiger. Voordat je het weet zit je weer op het oude pad.

Herkenbaar? Waarschijnlijk heb je hier zelf regelmatig mee te maken gehad. En je zult het ongetwijfeld ook herkennen bij de cliënten binnen je praktijk. Hoe vaak komt het niet voor dat je samen een waardevol inzicht hebt bereikt, een gewenste verandering hebt ingezet, en bij de volgende sessie blijkt dat je cliënt eigenlijk weer gewoon terug in de oude situatie zit? Heel regelmatig weg ik.

Veranderen is nog niet verankeren…

Hoe dit komt? Dit heeft alles te maken met de verankering van de verandering die je wilt bewerkstelligen. Een verandering inzetten is één ding. Deze ook zo verankeren dat je kunt genieten van een blijvend resultaat is weer een hele andere. Vaak wordt deze essentiële stap vergeten en als er wel aandacht aan wordt besteed, blijkt dit nog niet zo eenvoudig te realiseren.

Zeker in je praktijk moet je het proces op dat punt vaak loslaten en dient de cliënt zelf met de inzichten en voornemens aan de slag gaan die je hebt besproken. Er zijn eigenlijk geen tools die daarbij helpen en die je kunt meegeven zodat je cliënt hier thuis heel eenvoudig mee aan de slag kan.

Bij verankering denken we snel aan noeste arbeid, veel herhaling, saai en zwaar. Dat hoeft echter helemaal niet. Juist om daar verandering in te brengen en het eens op een hele andere manier aan te pakken, is Sqribox ontwikkeld. Dé tool waarmee jij nu eindelijk verder kunt gaan met je cliënt waar je voorheen moest stoppen. Hoe cool is dat!

Waar staat Sqribox voor?

Bij Sqribox draait alles om de volgende vier pijlers:

  • Vrijheid. De methode is  zo eenvoudig dat je hem altijd en overal kunt inzetten. Je hebt er weinig voor nodig en kunt het gemakkelijk meenemen. Je kunt er echt voor gaan zitten, maar het ook even oppakken als je ergens 10-15 minuten tussendoor tijd hebt. Daarnaast geeft het je vrijheid omdat je nu daadwerkelijk realiseert waar je naar verlangt. Je gaat echt je oude patronen los laten en komt er vrij van. Vrijheid alom. Wie wil dat nu niet?
  • Plezier. De wijze waarop je met jouw gewenste verandering aan de slag gaat is in een uniek, creatief en leuk jasje gegoten. Daardoor maakt het korte metten met saaie en zware trajecten. Werken met Sqribox is echt leuk om te doen. De techniek is heel eenvoudig en voor iedereen binnen handbereik. En denk eens hoeveel plezier je zult hebben als je jouw gewenste verandering echt hebt doorgezet en deze deel is geworden van wie je bent? Hoeveel plezier gaat dat je brengen?
  • Oprecht. De bedoeling van Sqribox is dat je steeds meer oprecht jezelf kunt zijn en los kunt komen van oude patronen en overtuigingen die je nu niet meer helpen. Je zoekt naar een vorm die bij jou past en voor jou uniek is. Hierdoor zal het nog beter beklijven. Sqribox zelf is ook een unieke methode die het net wat anders aanpakt dan je gewend bent. Een authentieke tool die jou helpt steeds meer authentiek te worden wie jij wilt zijn.
  • Fiducie. Vaak wordt er gesproken over vertrouwen. Dit is een ontzettend breed begrip. Fiducie kennen we vooral in 2 betekenissen die voor Sqribox beide relevant zijn. Het erop vertrouwen dat iets goed afloopt en zelfvertrouwen. Enerzijds helpt Sqribox in het krijgen van fiducie dat de verandering ook echt gaat beklijven, mede omdat je er zelf heel praktisch mee aan de slag gaan. De eenvoud van de techniek en het feit dat deze heel gemakkelijk op elk moment binnen een proces kan worden ingezet om verankering te bewerkstelligen, geeft het zelfvertrouwen dat je deze processen ook daadwerkelijk kunt aanpakken. Hoe meer Sqribox jouw helpt bij de verankering en jij meer wordt wie je wilt zijn, hoe meer het zelfvertrouwen gaat groeien.

Something old, something new…

Nog even terug naar de titel. Waarom ‘something old, something new’? Sqribox zelf is een goednieuwe methode die gebruik maakt van een techniek die al jaren bestaat en in Japan is ontwikkeld.

Dankbaar  ‘leen’ ik de techniek van de Byakko organisatie in Japan en ook in de toolbox maak ik gebruik van materiaal, ontwikkeld door anderen. Deze zijn aangevuld met materialen en tools die speciaal door en voor Sqribox zijn ontwikkeld. Alles samengepakt onder het turquoise (blauwe) logo. Dus Sqribox is ook ‘something borrowed, something blue’.

Samen zorgt het voor een unieke methode die zorgt voor effectieve verankering op een leuke en creatieve manier. In de komende blogs ga je meer lezen over de achtergronden hiervan, zowel hoe het praktisch werkt als de theorie en wetenschap er achter. Dus wil je daar mee over weten, volg Sqribox dan op LinkedIn, Facebook of Instagram. Nog handiger: schrijf je in voor de nieuwsbrief die één keer per kwartaal uitkomt en waar je alle blogs en activiteiten van Sqribox terug kunt vinden.

Verwijzingen

Onze Taal. (2015, september 17). Fiducie. Opgehaald van onzetaal.nl: onzetaal.nl

Gerelateerde artikelen: