Over Daniëlle

Beeldmerk logo

Ik kan me nog herinneren dat ik in 2016 bij mijn uitgever zat en zij aangaf dat ik materiaal in handen had dat ideaal en super waardevol was voor coaches en therapeuten. Ik had geen flauw idee waar ze het over had…

Verlangen en drijfveer: mijn persoonlijke verhaal

Ondertussen weet ik precies wat ze bedoelde en is de passie voor Sqribox zo groot, dat ik in 2020 besloot om een goed lopende onderneming even stop te zetten om me hier helemaal op te kunnen richten. Waarom?

Tijdens één van mijn opleidingen kwam een oefening naar voren waarin we in een geleide meditatie naar het moment in je vroege jeugd werden gevoerd dat je volledig vrij en onbevangen was. Zonder al die overlevingsmechanismen: helemaal puur jij.

De verhalen van de medecursisten waren geweldig en ontroerend. En mijn verdriet groeide: want dat moment kon ik niet vinden. Maar ik verlangde er wel naar.

Nu ben ik geboren in een gezin waar de oudste zoon op 4-jarige leeftijd overleed. Mijn moeder had moeite zwanger te worden en tussen mijn broer en mij zaten diverse miskramen. En toen kwam ik….

Onbevangen? Dat kende ik niet. En misschien is het verlangen ernaar daardoor juist groter. Buiten dat heeft het mij hele krachtige tools gegeven. Zo kan ik prima omgaan met rouw en verdriet bijvoorbeeld: mijn natuurlijke habitat. En daarnaast heeft het de basis gelegd voor de passie voor Sqribox.

Ik gun het iedereen om dichter bij zijn of haar eigen kern te komen en dichter bij dat vrije en onbevangen ‘kind’. En laat Sqribox daar nu bij uitstek bij kunnen helpen!

Maak persoonlijk kennis met zowel Sqribox als Daniëlle in de Proeverij!

Hier ging wel een hele weg aan vooraf en zijn in de loop van de jaren steeds meer puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Meer daarover lees je hieronder.

Mijn eerste ontwikkeling: de rationele

Na mijn opleidingen Personeel & Arbeid en Beleids- & Organisatiewetenschappen, ben ik gaan werken in Human Resources (HR). Al jong, net 6 maanden van de universiteit, kwam ik in een leidinggevende positie terecht, niet wetend wat het allemaal inhield. De reis van persoonlijke ontwikkeling begon hiermee voor mij.

In 2001 ging ik als zelfstandig ondernemer aan de slag. Een besluit dat een staaltje persoonlijk leiderschap vroeg; dit betekende dat ik ver buiten mijn comfort zone diende te gaan. Vrij snel werd duidelijk dat met name organisatieontwikkeling me trok, wat me deed besluiten het MBA programma te gaan volgen aan Henley Management School om mijn blik te verbreden buiten HR.

Kennismaking met mijn intuïtie

Met de komst van mijn kinderen ging er wereld voor mij open. Mijn oudste wist op 5-jarige leeftijd bij mij het kwartje te laten vallen waardoor ik ging inzien wat nodig was om daadwerkelijk tot mensen door te dringen. Een stuk intuïtie en emotionele groei mocht ontwikkeld worden. De opleiding tot lichtwerker in combinatie met persoonlijke coaching bracht deze aanvulling.

Nu ik steeds beter leerde de balans te vinden tussen ratio, emotie en intuïtie, merkte ik steeds vaker dat ik in organisaties werd geconfronteerd met vragen om programma’s waarvan ik zag dat deze de kern van het probleem in de organisatie niet oplosten. Daarmee was een verlangen geboren om het roer om te gooien en te kijken hoe ik organisaties en individuen kon begeleiden om deze, vaak onzichtbare dynamieken, boven water te krijgen en op te lossen.

Humance en leiderschap

De opleiding tot Systeemcoach gaf me een tool om dit voor elkaar te krijgen. Via systemisch werk (o.a. opstellingen) was het mogelijk feilloos ondermijnende patronen boven water te krijgen. Daarnaast gaf het inzicht hoe ze doorbroken en opgelost konden worden. 

Hiermee betrad ik het gebied van (persoonlijk) leiderschap. Het ging om meer dan alleen een situatie, probleem of uitdaging.

Daarmee is de basis gelegd om mezelf steeds verder te ontwikkelen in aspecten van leiderschap en dit in mijn programma’s en trajecten te verwerken. Ook verdiende mijn bedrijf hiermee een nieuwe naam: Humance.

Een nieuwe hobby

Ondertussen was het Mandala schrijven op mijn pad gekomen. Een nieuwe hobby waar ik helemaal mijn ei in kwijt kon. Dat niet alleen, het bleek ook nog enorm goed te helpen in mijn eigen ontwikkelingsproces.

Hoe het werkte en wat het deed wist ik niet, maar ondertussen had ik geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen en het in te zetten als ik dacht er baat bij te hebben. En dat was in meer situaties dan ik dacht. Wat dacht je van de volgende situaties:

  • voor ontspanning;
  • mindfulness;
  • veranderingen in mijn systeem krijgen;
  • rouw- en traumaverwerking,
  • unieke en persoonlijke cadeautjes maken.

Er ging een wereld open.

Tegelijkertijd werd de wetenschapper in mij steeds nieuwsgieriger.

Ik wilde ondertussen wel eens weten wat er nu gebeurde. Hoe het werkte. Dus ging ik op onderzoek uit. Hiermee werd de basis gelegd voor Sqribox.

Achteraf gezien natuurlijk, want op dat moment was het puur een passie en nieuwsgierigheid die me dreef

Twee botsende werelden

Ondertussen was ik met Humance druk bezig in uiteenlopende trajecten en opdrachten. Eén ding stond daarin centraal: verandering.

En één frustratie kwam ook continu terug: hoe lastig het bleek om verandering echt te laten hangen. Niet alleen bij mij dus, maar ook bij bedrijven.

Ondertussen zag ik dat de Sqribox techniek hier geweldig zou kunnen werken, maar de wijze waarop ik er mee aan de slag was voor mezelf sloot niet aan bij ondernemingen.

Een nieuwe uitdaging was ontstaan: hoe kon ik een dusdanige tool ontwikkelen zodat deze wél aan zou sluiten bij deze corporate wereld.

Hiermee kwamen twee werelden, die voorheen onverenigbaar leken, eindelijk bij elkaar. Het resultaat vind je in Sqribox terug. In de historie vind je deze ontwikkeling nog verder uitgewerkt.

Maak persoonlijk kennis met zowel Sqribox als Daniëlle in de Proeverij!