Historie

Het ontstaan van Sqribox
Logotype

Nov 2013

In november komt Daniëlle per toeval uit bij de website van Byakko Shinko Kai waar ze kennis maakt met het ‘mandala schrijven’

De techniek blijkt haar op het lijf geschreven en ze gaat er voortvarend mee aan de slag

Dec 2013

De eerste persoonlijke slag wordt gemaakt: in plaats van algemene positieve woorden schrijven, gaat Daniëlle aan de slag met woorden en zinnen die aansluiten bij haar persoon en ontwikkeling. Ze gaat het steeds meer inzetten als aanvulling op coaching sessies.

Haar dochter Renske, op dat moment nog 6 jaar, wil het ook proberen.

Jan 2014

Renske wil er mee aan de slag op haar kinderfeestje. Met een groep kinderen van 6-7 jaar maken ze hun eerste sqribl met hun eigen naam.

Het experimenteren begint met grote A3 sqribls, diverse fijnschrijvers, potloden, schrijftechnieken, woordwolken en afbeeldingen. Alle sqribls die worden gemaakt haken aan bij persoonlijke thema’s.

Gedurende het jaar loopt Daniëlle tegen diverse uitdagingen aan en komt er steeds meer inzicht wat wel en niet werkt in het maken van sqribls. Steeds meer ‘kinderziektes’ worden eruit gehaald.

Het idee groeit om meer mensen kennis te laten maken met deze techniek

Deze maand wordt ook het eerste contact gelegd met de Lichtwerkplaats

2015

Ondertussen is steeds beter merkbaar dat de techniek verbluffend goed helpt bij persoonlijke ontwikkeling. Hier start het vuurtje dat de komende jaren alleen maar groter wordt: nieuwsgierigheid wat er nu eigenlijk gebeurt.

Aug 2015

Het experimenteren gaat verder: mandala tekenen en schrijven worden gecombineerd en steeds meer wordt meditatie ingezet om effectief de juiste afbeeldingen, teksten en kleuren te vinden bij de lopende thema’s

Okt 2015

Het eerste sjabloon wordt ontwikkeld, wat later de basis zal worden van de Sqribooks. Hiermee komt een eind aan het handmatig werken met de passer en ligt de weg open om andere mensen mee te laten schrijven.

Als voorbereiding op de eerste workshop wordt flink productie gedraaid. In nog geen 3 maanden tijd worden 7 sqribls gemaakt om voorbeeldmateriaal te hebben.

Dec 2015

Rond het thema ‘winter’ wordt een pilot workshop gegeven. Voor het eerst in Nederland gaan andere mensen aan de slag met deze techniek.

Iedereen gaat met zijn eigen thema aan de slag tijdens de workshop. In een dagdeel schrijven ze hun eerste sqribl.

Begin 2016

Dit jaar komen de workshops op gang rond de thema’s van de seizoenen. Deze worden ook via de Lichtwerkplaats aangeboden.

Ondertussen groeit de nieuwsgierigheid wat er nu precies gebeurt als je met deze techniek werkt en waarom het zo effectief is. Daniëlle gaat op zoek naar antwoorden. Vanuit diverse kanten en alle separate aspecten worden bekeken en onderzocht. Langzaam ontstaat een archief aan informatie en worden stukjes van de werking van de techniek steeds duidelijker.

Steeds meer ontstaat het idee om deze techniek te delen met de wereld. De vorm van een boek lijkt een logische keuze.

Mrt 2016

Er wordt een schrijf challenge georganiseerd om mensen kennis te laten maken met een totaal andere manier van schrijven. Deze is nu nog steeds te volgen via de gratis kennismaking.

Mei 2016

In samenwerking met de Lichtwerkplaats wordt een artikel geschreven over het ‘mandala schrijven’, zoals het op dat moment nog heet.

Hiermee wordt de basis gelegd voor het eerste artikel in het Lichtwerkplaats Magazine ‘Uitgelicht’ (zie bijlage pagina 16-17)

Juli 2016

Het idee van een boek neemt vastere vormen aan en er wordt contact gelegd met Uitgeverij Bullseye. In onderling overleg wordt besloten dit in twee boeken te gieten: een praktisch werkboek voor mensen die meteen aan de slag willen en een boek waarin de resultaten van het onderzoek tot dat moment worden beschreven.

Daarnaast krijgt Daniëlle de kans de techniek uit te leggen in een interview, dan je hier kunt downloaden.

Deze zomer wordt hard gewerkt om deze beide voor het najaar te realiseren.

Okt 2016

Het Basiswerkboek is een feit! Voor de officiële lancering wordt gewacht tot het andere boek ook klaar is. Ondertussen wordt ook een wenskaartenset en verjaardagskalender gemaakt met kleine sqribls.

Nov 2016

Op 12 november worden de twee boeken, de kalender en de kaarten feestelijk gelanceerd en zijn via een aantal kanalen te koop. Ondertussen lopen de workshops door en worden regelmatig kortere kennismakingsworkshop gehouden

Ook verschijnt deze winter weer een artikel in ‘Uitgelicht

Juni 2017

In samenwerking met een partner ontwikkelt Daniëlle de training ‘Koers vanuit je Kracht’. Een training voor vrouwen die overwegen te gaan ondernemen. Dit is de eerste keer dat er een symbiose ontstaat tussen haar bedrijf Humance en de nieuwe techniek, die als werkvorm wordt gebruik in het laatste blok van de training.

Een paar maanden na de training blijkt tijdens het terugkom moment hoe effectief de techniek heeft gewerkt.

Najaar 2017

Tijdens de training Breingebaseerd leidershap vallen de puzzelstukjes op zijn plek en wordt duidelijk wat de schrijftechniek neurologisch teweeg brengt.

2018

De stukjes vallen op hun plek en de toegevoegde waarde van de techniek voor professionals die mensen, groepen of organisaties helpen bij verandering wordt duidelijk.

Dit en het komende jaar staan in het teken van het vinden van de juiste formule zodat een breed publiek het effectief kan gebruiken en het slechten van beperkingen die dit in de weg staan.

Eind 2019

Het concept van het starterspakket voor Professionals is klaar. Het is tijd om het te materialiseren en er mee de markt op te gaan

Jan 2020

Humance wordt voor dit jaar bewust op een laag pitje gezet. De lopende opdracht wordt afgerond en verder wordt 100% van de tijd en energie in het nieuwe bedrijf gestopt.

Feb 2020

Met een marketingbureau wordt hard gewerkt aan een logo, naam en huisstijl. Ondertussen melden de eerste mensen zich aan om mee te doen aan de pilot

Mrt 2020

We gaan in lockdown! De basistraining kan niet meer live plaatsvinden en zorgt voor een nieuwe uitdaging. De doelgroep wordt hard getroffen door de crisis, wat te merken is in de aanmeldingen.

Apr 2020

Nieuwe mogelijkheden bieden zich aan doordat online werken en contact leggen de nieuwe norm wordt. Hierdoor kunnen meteen landelijk contacten worden gelegd

Ondertussen wordt hard gewerkt aan het ombouwen van de basistraining zodat deze online gegeven kan worden.

Aan de slag met de woord- en kleurkaarten

Mei 2020

De pilotgroep is bijna compleet en de startdatum van de eerste training wordt vastgelegd.

Inmiddels zijn naam, logo en huisstijl definitief af en op 20 mei wordt het merk Sqribox officieel geregistreerd.

Tegelijkertijd wordt stevig geïnvesteerd in drukwerk en materiaal, zodat de toolbox, die deel uitmaakt van het starterspakket, concreet vorm krijgt.

Zomer 2020

De eerste groep gaat aan de slag in de basistraining met het gloednieuwe materiaal. De referenties zijn lovend en op basis van de evaluaties ontstaan nieuwe ideeën en wordt het basispakket doorontwikkeld en verbeterd.

Aan de slag met Sqribox

Sept 2020

De laagdrempelige Proeverij krijgt vorm om mensen kennis te laten maken met de techniek. Elke maand wordt deze rond een ander thema georganiseerd

Najaar 2020

Er wordt hard gewerkt aan het prototype van Sqribox 4 Teams, zodat ook teamcoaches met groepen aan de slag kunnen. Het blijkt nog een uitdaging om het juiste materiaal te vinden.

Nov 2020

Als voorloper van Sqribox 4 Fun worden workshops georganiseerd waarin de Kerst- en Nieuwjaarswens in een sqribl worden gezet, waarvan professionale kaarten worden gedrukt.

Begin 2021

Door de lockdown kan de geplande terugkomdag van de eerste twee trainingsgroepen niet doorgaan. Daarom gaat Sqribox ‘on tour’. De certificaten worden persoonlijk overhandigd, samen met de gloednieuwe A5 schrijfblokken.

Met de eerste klanten worden interviews afgenomen over hun praktijk en de integratie van Sqribox daarin. Het zal nog een tijd duren voordat deze uitgewerkt en gepubliceerd kunnen worden.

Uitreiking certificaten

Mrt 2021

Het prototype voor Sqribox 4Teams is af! Inmiddels is ook helder welk materiaal voor de definitieve producten gebruikt gaat worden. Tijd om te gaan werken aan de trainingsmodule.

Mei 2021

Sqribox bestaat officieel 1 jaar! Tijd voor een feestje.

Ook wordt contact gelegd met een internationale partij. De eerste concrete ideeën over samenwerking over de landsgrenzen ontstaan.

Juni 2021

Om meer mensen laagdrempelig kennis te laten maken met Sqribox, wordt een gratis kennismakingspakket gelanceerd. Iedereen kan nu een maand kennismaken met het online materiaal van Sqribox en zijn eigen sqribloon downloaden. Ook kan zelf aan de slag met het gratis werkblad. 

Mrt 2022

Sqribox wordt voor het eerst ingezet in het bedrijfsleven. Een heel team gaat aan de slag met de methode en creëert een schitterende SqribArt die aansluit bij de corporate kernwaarden, hun lokale identiteit en waar ieder zijn eigen stempel drukt op een schitterend eindresultaat.

Mei 2022

De samenwerking met Colournostics is een feit! De speciale training Sqribox 4 Colournostics wordt gelanceerd. Een perfecte aanvulling op de Colournostics Coaching tool. Daarmee wordt ook de Flexbox geïntroduceerd.

Oct 2022

Een gloednieuw e-Werkboek wordt gelanceerd om de kennismaking met Sqribox nog gemakkelijker te maken. Maar liefst 68 pagina’s kennis, tips en natuurlijk een challenge om zelf aan de slag te gaan.

Nov 2022

In samenwerking met Ed van der Vight en Jeannette Hanenburg wordt voor het eerst het event ‘Geef kleur aan verlies‘ georganiseerd. Een succesvolle samenkomst waar rouw- en verlies professionals inspiratie opdoen en in praktische workshops kennismaken met aanvullende tools. Een succes dat voor herhaling vatbaar blijkt.

Je ziet, Sqribox is continu in ontwikkeling! Wil je hiervan op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor de Sqribox Scribble en je mist geen enkele aanbieding, ontwikkeling of blog meer.